10/31/2009

YakınGeçmişten, UzakGeleceğe.

Parçalı bulutluydu hava, biraz da soğuk.. Gece de üşümüştü zaten, üzerini örteni vardı ama, dert değildi. Sabahına nasıl uyanacağını bilmeden savunmasızca kendini uykunun kollarına bırakmıştı. Güzel bir geceden kalan ufak tebessümlerle. Küçükken içinde yarattığı kapalı kapılar ardına saklardı sevdiklerini. Tek tek, oda oda yerleştirirdi hepsini içeri. Olur da çok güvenirse, olur da gözlerinde aşkı görürse yanyana alırdı onları şüphesiz. İsimlerini bir anardı, yanlarına hiçbirşeyi yaklaştırmazdı. Hele ki son zamanlarda o insanların giderek azaldığını görmek, kalanların üzerine biraz daha titremesine neden olmuştu. Hoş birşeyi de unutmuştu. Zaman gibi, tarih gibi, insanlar da değişirdi. Hem de kimsenin göremeyeceği, düşünemeyeceği belki de anlamlandıramayacağı yerlerde ve zamanlarda değişirlerdi.

Ama unutarak;

Değişimler beraberlerinde yeni kararlar getirir. Ve malesef değişen olduğunuzda bu kararları veren olmaktan çok uymak zorunda olan olursunuz. Hoşunuza gitse de, gitmese de.
Değişimler beraberlerinde yalnızlığı getirir. Kimseye hissedemediğiniz duyguları hissettiğiniz insanı elinizden çekip alır. Ve bunun sizin eseriniz olduğu gerçeğini acımasızca yüzünüze vurur.
Değişimler beraberlerinde nefreti getirir. Gün gelir kendinize sormak zorunda kaldığınız soruya şaşırırsınız, " ben gerçekten böyle bir adam mıyım?"
Değişimler beraberlerinde aldatmalar getirir. Birşeyleri düzelteceğinizi zannederek söylediğiniz yalanlarda sadece kendinizi aldattığınızı gösterir.

Değişimler beraberlerinde sadece kötü şeyler getirmez elbette ki.
Değişimler kim olduğunuzu, neyi hakettiğimizi gösterir.
Tanrı'nın her insana bir kez sunduğu, aslında hiç hakedilmeyen değerleri elinden alır,
Hakettiği gerçeği verir.

Ne olursa olsun.
Bir daha asla kazanamayacağınız şeyler vardır.
Riske atmadan önce, elinizdekileri tekrar kontrol edin.


Hazal.

2 yorum:

  1. Hangimiz biliyoruz ki elimizdekinin kıymetini yokluğunu tatmadan evvel ? Hangimiz bir yudum içmeden ruhundan sevebiliyoruz onun suretini ?

    Ben de çok sevdim Hazal ? Hangisi kıymet bildi beni kaybetmeden bırakalım ömürleri boyunca "bizsiz" kalsınlar...

    YanıtlaSil
  2. kalacaklar.) kalsınlar da zaten kalmalılar.
    düşünmemek en güzeli, belki de görmezden gelmek.)

    YanıtlaSil